Pasta med strimlad lövbiff i krämig sås

Ingredienser 8 p

  • 800 g tagliatelle
  • 800 g lövbiff
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • Smör , till stekning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk soja, japansk
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl grädde
  • 5 dl Creme fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • 2 dl
  • persilja, finhackad

servera med

  • Riven parmesanost
  • 2 ask rucola
  • Cocktailtomater
  • 1 msk balsamicovinäger
  • Olivolja

Gör så här
1 Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

2 Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.

3 Hetta upp smöret tills det bubblat klart. Stek köttet så det får en brynt yta, ta lite i taget så det inte börjar släppa vätska och koka. Det behöver inte bli genomstekt, det är i den brynta ytan smaken sitter. Lägg köttet åt sidan.

4 Smält mer smör i pannan och stek lök och champinjoner tills de fått fin färg.

5 Riv i vitlöken och stek någon minut till. Pudra över mjölet och blanda runt. Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Mixa med en stavmixer om du vill ha en slät sås. Smaka av för att se om det behövs mer soja, senap, salt eller peppar. Lägg i köttet och låt det koka med cirka fem minuter.

6 Hacka persiljan och rör ner i lövbiffen. Häll lövbiffröran över den färdigkokta pastan. Servera med färskriven parmesanost och en sallad på rucola och tomater med balsamicovinäger och olivolja.